LUAA: ūkininkai patyrę nuostolių dėl šalnų 2023 m. pavasarį raginami kreiptis į savivaldybę

Lietuvos uogų augintojų asociacija (LUAA) ragina kuo skubiau (tiems kas dar nesikreipė) kreiptis į savo savivaldybės žemės ūkių skyrių, kad jų atstovai atvyktų į ūkį ir užfiksuotų uogynams 2023 m. gegužės mėnesį padarytus šalnų nuostolius. Primename, kad užfiksuoti nuostolius reikia per kuo trumpesnį laiką, kad būtų tinkamai užfiksuoti žiedams padaryti nuostoliai.

Atsižvelgdami į tai, kad šalyje 2023 m. gegužės mėn. laikotarpiu šalnos padarė didelius nuostolius būsimam derliui ir pražudė uogynų žiedynus, informuojame žemės ūkio subjektus, kad prašymus dėl šalnų poveikio fiksavimo vietoje, pateiktų raštu savo rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriui.

Apžiūros metu bus patikrinti ir vizualiai įvertinti uogynų plotai ir surašyti patikrinimų aktai. Apžiūros duomenys bus reikalingi padarytų nuostolių dydžiui apskaičiuoti, jeigu Žemės ūkio ministerija nuspręstų padėti nukentėjusiems uogininkystės ūkiams skiriant lėšų šalnų padarytiems nuostoliams žemės ūkio veiklos subjektams atlyginti.

LUAA valdyba

Related Articles